Veilig watersporten met een zwemvest voor je kind

zwemvest voor je kind

De eerste lenteachige dag hebben we inmiddels weer gehad. Uiteraard kan het nog zomaar zo zijn dat er alsnog een winterse periode aankomt, maar het duurt niet heel lang meer voordat we echt weer in de warmere temperaturen zitten. Dus dat betekent dat we ook langzaamaan weer kunnen gaan denken aan het lekker vertoeven op het water. Als je dit met je gezin wil gaan doen dan is het wel verstandig om aan een aantal veiligheidsaspecten te denken. Een belangrijke hierin is, is een zwemvest voor je kind. Want zeker als je kinderen geen zwemdiploma hebben dan is dit een noodzakelijk onderdeel. In dit blog vertellen we je graag meer waar je op moet letten.

Waar let je op bij een zwemvest voor een kind

De meest gebruikte term is zwemvest. Maar als je het voor je kinderen puur alleen nodig hebt voor de veiligheid en dus dat je kinderen niet verdrinken dan is het eigenlijk een zogenaamd reddingsvest. Deze reddingsvesten zien er ook anders uit dan de zwemvesten. Je kunt de reddingsvesten herkennen aan de grote kraag en het drijfvermogen dat aan de voorkant zit. Dit is zo gemaakt om ervoor te zorgen dat als je te water raakt dat je op je rug komt te drijven en dat je hoofd boven water blijft door de grote kraag. Bij kinderen zie je ook dat er vaak twee banden aan het reddingsvest zitten die bij de liezen zitten. Dit zorgt ervoor dat als je kind te water raakt het zwemvest niet kan uitschieten doordat het kind er als het ware uitzakt. Ga je dus lekker recreƫeren op het water dan is het verstandig om dus een reddingsvest te kopen voor je kinderen. Dan is de veiligheid zeker geborgd als je op de bovenstaande aspecten let.

Zwemvest voor je kind bij watersporten

Het kan natuurlijk ook zijn dat je kind een watersport beoefent zoals zeilen of surfen. Dan stel je hele andere eisen aan het betreffende zwemvest. Draagcomfort is dan een belangrijk element. Je moet je namelijk goed kunnen bewegen omdat deze sporten best intensief zijn als je ze op redelijk hoog niveau beoefent. Dit draagcomfort is er doordat het drijfvermogen meer verdeeld is over het zwemvest en door andere materialen te verwerken in het zwemvest voor je kind zoals neopreen dat ook voor wetsuits wordt gebruikt.

About

No Comments

Leave a Comment