Onze grote verbouwing, eindelijk is het zo ver

Verbouwing

Na jarenlang sparen is het dan eindelijk zo ver. We gaan ons huis laten verbouwen. We wonen al sinds 1993 in ons huis. We hebben het gelukkig gekocht toen de huizenprijzen nog niet zo hoog waren. Het is wel tijd voor een update. Ik kijk niet uit naar het constant bouwvakkers in huis hebben en het lawaai, maar het zal het waard zijn. Want de plannen die we hebben voor deze verbouwing zijn groot. Vandaar dat we wel letterlijk tien jaar gespaard hebben. Ik neem je in deze blog mee in mijn plan, en hopelijk kun je het een beetje visualiseren.

De woonkamer

In de woonkamer gaan we een deel verhoogd maken. Met drie traptreden kom je in het middelste deel van het huis. Dit doen we ook om de ruimtes een beetje op te breken. Dit wordt dan het echte woongedeelte met onze banken en televisie. De muren gaan we ook veranderen. Ze krijgen meer reliëf met ingebouwde stukken waar je bijvoorbeeld vazen in kunt zetten. Dit zal de ruimte wat kleiner maken, maar we hebben hier genoeg ruimte.

Het buitendeel

We gaan ook de buitenkant van ons huis meenemen in de verbouwing. We hebben in onze tuin een hoop gras waar we niet zoveel mee doen, dus daar gaan we tegels in leggen. Verder gaan we ons leefbare deel uitbreiden door een serre te plaatsen. We geven die serre zonwering zodat hij ook hartje zomer prettig is om in te zitten. Zo wordt een buitendeel weer een binnendeel en creëren we meer ruimte. Ook wordt het eens tijd om eindelijk een carport aan te leggen, essentieel om nooit meer te hoeven krabben. Het wordt zo’n moderne met alleen een dak erboven, met glas erin. Zo houden we het open aan de buitenkant van ons huis.

De keuken

Onze keuken is nog zo’n ouderwetse keuken met van die tegeltjes aan de muur. Dit gaan we helemaal strippen, en de muur wordt strak wit. Dan komt er een keramische vloer, in zo’n graniet-kleur. We hebben niet heel veel ruimte in de keuken, dus we kunnen helaas geen kookeiland nemen. We gaan de keuken wel ietsje uitbreiden, maar een deel van de woonkamer weg en dan de keuken groter vinden we niet ideaal. Dat is niet zo’n hele erge ramp, want we gaan meer kastjes en dergelijke laten ophangen. Dan hebben we meer ruimte om de spullen in te doen en zal het aanrecht ook vanzelf ruimtelijker worden.

About

No Comments

Leave a Comment