Waarom ik fan ben geworden van PVC vloeren

PVC vloeren

Door de jaren heen heb ik op diverse plekken gewoond. Bovendien heb ik ook allerlei verschillende woningen mijn ‘thuis’ genoemd. Van een noodwoning tot een appartement tot mijn eigen huisje – ik heb er allemaal ervaring mee. Mijn turbulente woonverleden zorgt er ook voor dat ik wel enige kennis heb opgedaan over de meest uiteenlopende zaken. Zo weet ik het een en ander over gereedschap dankzij een verbouwing en zal ik nooit meer zelf een badkamer verbouwen. Het enige waar ik weinig waarde aan hechtte, was de vloer. Of het nou laminaat was of niet – ik vond alles wel best zolang het er netjes uitzag. Recentelijk besloot ik mijn vloer toch maar eens te vernieuwen.

Welke vloerbedekking past bij mij?

Mijn toenmalige vloerbedekking zag er niet meer uit. Diverse plekken waren erg versleten en ik vind het niet erg om toe te geven dat het eigenlijk al een paar jaar geleden had moeten gebeuren. Maar ja, geld en dingen. Afgelopen winter was ik echter op een punt gekomen dat ik besloot om de vloer dit keer aan te pakken. Door het slechte weer besteedde ik (begrijpelijk) veel van mijn vrije tijd in huis door. In de zomer ben ik echt een buitenmens, maar afgelopen winter werd ik geconfronteerd met de staat van mijn vloerbedekking. Tijd voor vervangen. Ik stelde me de vraag: welke vloerbedekking wil ik dan? Wat past bij mij?

Twee mogelijke kanshebbers

Al gauw trok ik de conclusie dat eigenlijk alleen laminaat en PVC vloeren voor mijn woning een optie waren. In het verleden kon ik je echt niet vertellen wat het verschil tussen de twee was. Toen haalde ik de twee typen vloerbedekking altijd door elkaar. Om een gegronde keuze te maken, heb ik de nodige informatie opgezocht. Beide zijn voor een gunstige prijs te verkrijgen. Het voornaamste verschil? PVC vloeren zijn eenvoudiger te bewerken en meestal duurzamer. Ik besloot het erop te wagen. In het ergste geval zit ik de aankomende 10 jaar met een vloer die niet bij me past. Dat overleef ik dan ook wel weer.

Geweldige vloerbedekking

Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ligt mijn PVC vloer een tijdje. Ik vind het heerlijk! Er zijn zoveel voordelen op te noemen, dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Ten eerste valt het mij op dat PVC vloeren erg geluiddempend zijn. Een andere leuke bijkomstigheid: PVC vloeren zijn ontzettend makkelijk schoon te maken. Dat is wel zo handig als je kinderen of huisdieren hebt. Of – net als ik – gewoon een beetje lui bent. Dankzij alle merkbare voordelen PVC vloeren ben ik echt een fan geworden van dit type vloerbedekking. Zeker de vloeren van Laminaat en Parket kan ik je aanraden! Daar heb ik namelijk mijn PVC vloer vandaan.

About

No Comments

Leave a Comment