Tuin zomerklaar maken in 5 stappen

Het is juni en de zonnige dagen laten zich steeds vaker zien. Je denkt al een tijdje over het zomerklaar maken van je tuin maar het komt er maar steeds niet van. Nu is het moment om om je groene vingers te gebruiken. Wegens de huidige Corona Crisis moeten veel mensen thuis werken of zelfs ze kunnen zelfs helemaal niet meer werken. Niemand weet hoelang het nog duurt voordat de economie weer volledig gaat draaien. Maak van deze verplichte vrije tijd een kans en pak eindelijk je tuin aan.

 

Stap 1: Bedenk hoe jouw tuin eruit moet zien

Welke bomen, bloemen of planten passen bij je smaak? Kies je favoriete kleuren uit en bedenk hoe je dat gaat verdelen in je tuin. Denk hierbij goed na over de verschillende seizoenen en wanneer wat in bloei is. Een mooie kleur aanvullende plant die niet zo hoog is en ook nog is lekker ruikt is Lavendel. Houdt wel rekening met insecten die op bepaalde planten afkomen. Planten zijn essentieel voor de voortplanting van insecten.


Stap 2: Onkruid verwijderen

Als je al even niks aan je tuin hebt gedaan kan het zijn dat het onkruid monster zich heeft verspreid in je tuin. Probeer waar mogelijk de onkruid met wortel en al uit de grond te halen, dan kan de plant niet meer terug groeien. Als je ervoor kiest om onkruidverwijderaar te gebruiken zoek er dan eentje uit die het minst schadelijk is voor het milieu.

Stap 3: De schaar erin!
Het snoeien van de planten en bloemen die je laat blijven staan is de derde stap. Ga aan de slag met een goede tuinschaar en wees voorzichtig dat je niet de stam van een plant doorknipt. Vergeet niet om kleding aan te trekken dat vies mag worden wanneer je in de tuin werkt.

 

Stap 4: Plant de nieuwe aanwinsten
Verdeel de planten en bloemen goed over je tuin en geef ze voldoende ruimte om te kunnen groeien. Houd rekening met je vooraf bedachte indeling en hoe hoog sommige planten groeien. 

 

Stap 5: Ruim je tuinafval op

Als je een grote tuin met veel afval hebt is een groenbak vaak niet genoeg. Als dit het geval is dan is een vuilcontainer huren een goede oplossing. Er zijn verschillende soorten containers. Voor standaard tuinwerkzaamheden is een tuin- en plantsoenafval container de juiste match. Voor houtafval en grond en graszoden zijn speciale containers. Zorg ervoor dat je weet welke container geschikt is voor jouw tuinafval en neem een kijkje op Afval.nl

About

No Comments

Leave a Comment