Tips voor het kopen van een goede winterjas

Een nieuwe winterjas kopen vind ik altijd weer een uitdaging want waar vind ik een jas die helemaal voldoet aan al mijn wensen. De jas moet er leuk uitzien, goed tegen de regen kunnen en het aller belangrijkste de jas moet lekker warm zijn. Vroeger dacht ik altijd dat winterjassen onflatteuze dikke gepropte jassen waren maar dat is tegenwoordig echt niet meer zo. Maar hoe vind je nou die geweldige winterjas die beschermt tegen alle weeromstandigheden van de winter en er ook nog super goed uitziet?

 

De praktische tips

Kijk goed naar de stof want het is verstandig voor een jas te gaan die waterdicht is. Polyester en nylon zijn goede waterafstotende stoffen waarvan een jas gemaakt kan zijn. Een jas moet zeker ook lekker warm zijn ik kies altijd voor een jas waarbij er minimaal 60 tot 80% wol in de voering is verwerkt. Mijn ervaring is als er minder dan 50% wol in de voering zit ik het als nog koud heb in de winter en dat wil ik juist niet. Niet alleen de wol is belangrijk ook de sluitingen van de jas moeten goed afgewerkt zijn. Ik heb wel eens een jas gekocht waar je gewoon de wind als nog door de naden voelde. Je hebt hele leuke jassen met een dubbele sluiting dat wordt ook wel double-breasted sluitingen genoemd die zijn extra isolerend om het maar zo te noemen. Met goed isolerend bedoel ik ook wel dat je jas niet een zweterig en warm geheel moet zijn maar dat voel je alleen als je de jassen ook daadwerkelijk past. Ik vind het ook fijn als mijn winterjas lang is, sowieso net over de heup vind ik prettig. Dat houdt mij lekker warm in de winter.

 

Fashion

Tegenwoordig heb je ontzettend veel keuze als het gaat om winterjassen. Dat is erg fijn want niet iedereen heeft dezelfde smaak. Ook zijn al onze figuren anders dus vraag de verkoper om je te helpen, die weten vaak wat goed staat bij jou type figuur. Al jaren koop ik graag bij Moscow kleding en zo ook mijn winterjassen. Ze hebben een brede keuze en leuke kleuren die bij mijn garderobe passen. Dit jaar zag ik een middellange jas met een ceintuur en een dubbele sluiting. Omdat ik wat kleiner ben koos ik bewust voor een ceintuur dan lijkt het of ik net iets langer ben. Ik kies vaak voor een neutrale kleur omdat dit makkelijker te combineren is met andere kledingstukken. Ik heb mijn jas weer gevonden ik hoop dat mijn tips jou kunnen helpen met het vinden van de perfecte jas.

About

No Comments

Leave a Comment