Waarom kluizen echt niet alleen in films voorkomen

Het is een bekend beeld in veel films: de grote beveiligde kluis die achter het schilderij in de slaapkamer verborgen zit. Daar zitten dan tonnen aan geld of juwelen in die beveiligd worden tegen diefstal. Wat veel mensen niet weten is dat kluizen veel veelzijdiger zijn dan alleen aan te schaffen in enorme formaten en bestemd zijn tegen brand en diefstal. Ik zet er vier voor je op een rijtje.

De ‘film’ kluizen

Om het cliché meteen te bevestigen: ja, je kunt kluizen in grote formaten aanschaffen voor het bewaren van je meest waardevolle spullen en grote geldbedragen. Zo’n kluis is vaak zwaar, voorzien van een sleutel en/of cijferslot en heeft de mogelijkheid om ingebouwd te worden in jouw huis. Zo zijn er kluizen die in een kast of in de vloer gebouwd kunnen worden als extra beveiliging tegen diefstal.

Geldkluisje

Voor minder omvangrijke waardevolle spullen zoals papiergeld of belangrijke documenten zoals (oude) paspoorten kan je ook een kleinere kluis aanschaffen, die worden ook wel geldkluizen of geldkistjes genoemd. Deze zijn kleiner en lichter waardoor je ze makkelijker kunt opbergen. Deze  zijn meestal alleen met een sleutelslot verkrijgbaar.

Sleutelkluisje

Deze kluis is niet alleen goed tegen diefstal maar is ook heel handig voor de wat slordigere mens onder ons .De mens die vaak zijn sleutels kwijt is ,of sleutels die hij minder vaak gebruikt niet op een goede plek weet op te bergen. Een sleutelkluisje is een staand kluisje met diverse haakjes aan de binnenkant waar je al gauw 20 sleutels of sleutelbossen in kunt hangen. Deze hoeft niet per se opgeborgen te worden maar kan ook opgehangen worden in bijvoorbeeld de huiskamer of hal.

Kluizen met een professioneel doeleinde

Een andere belangrijke reden om een kluis aan te willen schaffen is wanneer je een eigen bedrijfje aan huis hebt of voornamelijk thuis werkt. Voor dergelijke doeleinden zijn er de brandwerende archiefkasten. Zo’n kast oogt in eerste instantie niet als een kluis, maar heeft wel de (brandwerende en beveiligde) kwaliteiten ervan. Deze kasten zijn te verkrijgen in aanzienlijke formaten en bieden de ruimte voor flink wat belangrijke documenten en/of archiefmappen. Zo kun je niet alleen je persoonlijke eigendommen beschermen maar ook die van je bedrijf of werkgever.

Wil je een beter beeld krijgen van alle verschillende soorten kluizen? Neem hier eens een kijkje om te kijken wat deze vorm van beveiliging voor jou kan betekenen.

 

About

No Comments

Leave a Comment