Met frisse moed 2020 in

Na alle gezelligheid, het vele koken en eten en heerlijk even tijd met de familie zijn de kerstdagen zo voorbij gevlogen! Maar gelukkig was het feest wat kerstvakantie heet nog niet afgelopen. Want na alle kerstdagen stond oud en nieuw nog op de planning! Overdag moesten er natuurlijk heerlijke oliebollen gebakken worden die we ’s avonds met een lekker glaasje bubbels hebben genoten. Onder het genot van deze vette hap werden de goede voornemens besproken, waar onder natuurlijk ook minder vette happen naar binnen werken.. Heb jij nog inspiratie nodig wat jij dit jaar wil aanpakken? Hierbij een aantal originele voornemens!

Wees duurzaam

Alle kleine beetjes helpen het milieu, dus draag dit jaar ook je steentje bij. Duurzaamheid kan je op veel verschillende manieren in je leven verwerken. Probeer bijvoorbeeld meer afval te scheiden en maak een composthoop aan in je tuin als je die hebt. Nog beter zou het eigenlijk zijn om minder afval te produceren. Stop je groente en fruit bijvoorbeeld in een herbruikbaar zakje en koop een blok zeep in plaats van zeep in een plastic pompje. Te veel moeite? Laat dan de auto eens staan en ga met de fiets, of neem de trein naar vakantie dit jaar in plaats van het vliegtuig. Er is altijd wel iets wat je kan doen.

Ruim je kantoor op

Waarschijnlijk let je er wel op hoe je huis eruit ziet: je wil niet te veel rommel, mooi kleurtje op de muur en meubels waar jij je comfortabel bij voelt. Maar naast je huis is je kantoor waarschijnlijk de plek waar je het meeste komt. Zorg er daarom voor dat jij je ook op deze plek helemaal thuis voelt. Ga eens een dagje winkelen op zoek naar leuke items om je kantoor mee op te vrolijken. Ga bijvoorbeeld langs de grote meubelzaken of snuffel wat rond in vintage winkels bij je in de buurt; ook nog eens duurzaam! Wel is het belangrijk om dan ook wat spullen weg te gooien, anders wordt je kantoor alleen één grote puinhoop. Kaart dit idee eens aan bij je werkgever, misschien kunnen jullie wel een algemene opruim dag inplannen. Huur een grote afvalbak en gooi alles in één keer weg. Opgeruimd staat netjes!

Denk ook eens aan anderen..

… en ga op zoek naar vrijwilligerswerk. Sta er eens bij stil hoe goed je leven eigenlijk is. Ik heb een fantastische partner, lieve kinderen en een uitdagende baan; ik mag niet klagen. Maar niet iedereen heeft het zo goed. Ga daarom eens wandelen met je bejaarde buurman, pas op de kinderen van die drukke alleen staande moeder of geef taalles aan vluchtelingen. Zo help je anderen en leer je zelf weer waarderen wat je hebt, een echte win-win situatie dus.

About

No Comments

Leave a Comment