De ideale stedentrip voor foodies zoals ik!

stedentrip sevilla

Ik ben een echte foodie, ofwel fijnproever zoals we dat in het Nederlands zouden zeggen. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat ik geniet van eten. Ik haal er met andere woorden echt plezier uit. Omdat ik een foodie ben, zoek ik ook altijd mijn vakanties en weekendjes weg uit op de lokale lekkernijen. Denk hierbij aan restaurants, eettentjes en andere culinaire hotspots. Van tevoren doe ik daarom het nodige onderzoek. Wat kan ik verwachten? Welk hotel heeft de meest ideale ligging en welke bestemming voldoet aan al mijn eisen als foodie? Mijn laatste vakantie was een stedentrip Sevilla. Ik heb deze locatie gekozen grotendeels omdat een mede-foodie de stad had aangeraden – en geheel terecht! In mijn blog leg ik uit waarom een stedentrip Sevilla echt ideaal is voor foodies zoals ik. 

Genoeg te proeven en te proberen

Ten eerste is het goed om te weten dat deze Spaanse stad meer dan genoeg locaties heeft om te eten. Wist je dat er maar liefst 4000 tapasbars te vinden zijn in Sevilla? Daar vind je niet alleen de bekende hapjes waar het land bekend om staat. Er zijn ook genoeg bars waar je heerlijke regionale specialiteiten kunt proeven. Mijn aanraders? Espinacas con garbanzos (kikkererwten met spinazie), montaditos (belegde broodjes in het klein) en rollitos de berenjenas y gambas (ingepakte aubergines met garnalen). Voor de beste bars met overheerlijke tapas kun je simpelweg TripAdvisor raadplegen. De reviews hebben mij in ieder geval tijdens mijn stedentrip Sevilla enorm geholpen.

Speciale tour voor foodies

Een ander goed argument om deze prachtige stad te overwegen voor jouw volgende vakantie is de speciale tour. Je kunt namelijk een tour boeken die speciaal voor foodies zoals wij is gemaakt. Hierdoor kun je letterlijk al het lekkers dat Sevilla te bieden heeft verslinden. Mijn persoonlijke favoriet is de tapas tour. Uiteraard zijn er nog meer varianten die je kunt volgen. Wellicht is de uitstekende wijn tour wel iets voor jou. Ik vind vooral de diverse foodie tours zo prettig, omdat je zeker weet dat je op leuke én lekkere locaties komt. Wanneer je voor een beperkt aantal dagen verblijft in een stad, dan wil je natuurlijk optimaal gebruik maken van je tijd daar. 

Ook culinaire hoogstandjes

Uiteraard hoeft zo’n stedentrip Sevilla niet alleen te bestaan uit tapas en foodie tours. Er zijn ook genoeg restaurants te vinden in de stad die culinaire hoogstandjes verkopen. Als het gaat om eten, dan kun je daar echt werelds genieten. Je hoeft niet lang te zoeken om een restaurant met een ster tegen te komen. Bovendien zijn sommige tapas op zichzelf al een kunstwerk. Doorgaans hebben de meeste Spaanse chefs ervaring opgedaan in die sterrenrestaurants. Vervolgens hebben ze die culinaire en innovatieve technieken toegepast om een nieuwe generatie tapas te creëren. 

Als ik er zo over schrijf, dan loopt het water alweer in mijn mond. Ik kan niet wachten om weer Sevilla te bezoeken, en jij? 

About

No Comments

Leave a Comment