Een wijnkoelkast, een must voor iedere echte wijnliefhebber

wijnkoelkast kopen

Wijn is fantastisch. Niets is lekkerder dan een goede fles wijn die je opent op het juiste moment. Deze fles wil je natuurlijk perfect op dronk na een uitgebalanceerd rijpingsproces. Om dit niet te verpesten is het belangrijk om je flessen onder de juiste omstandigheden te bewaren. Van oudsher is dit uiteraard de wijnkelder. Helaas heeft niet iedereen de luxe of grootte van een huis om een wijnkelder in te bouwen. Een goede wijnkoelkast, ook wel wijnklimaatkast genoemd is dan een echte must om de volledige controle over het proces van rijpen in de hand te hebben. Een goede wijnkoelkast kopen doe je bij onder andere wijnkoelkast-expert of Frank. Zij beschikken over een breed en prachtig aanbod aan wijnklimaatkasten van goede kwaliteit. Echter, waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wijnkoelkast? En wat is het verschil tussen een bewaarkast en een klimaatkast? 

Uiterlijk en ruimte 

Waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een wijnkoelkast is de ruimte waar je hem wilt plaatsen. Wil je dat deze prominent in de woonkamer staat of ergens in de hal? Dan kan je kiezen voor een staande hoge wijnkoelkast met verschillende zones. Houd je het graag iets subtieler en beschik je over niet te veel ruimte in huis? Ga dan voor een inbouw wijnkoelkast. Deze werk je bijvoorbeeld heel eenvoudig en netjes weg in een van je keukenkastjes of in het keukeneiland. Veel mensen vinden tegenwoordig het uiterlijk van een koelkast ook erg belangrijk. Een wijnkoelkast is natuurlijk ook wel iets waar je een beetje mee mag pronken. De meeste koelkasten beschikken over glazen deuren waardoor je de wijnflessen zit schitteren op de presentatielades. Hiermee imponeer je toch een beetje je eigen gasten en laat je zien welke mooie wijnen je in huis hebt. Ben je niet zo van het “showen”, ga dan voor een basis model met niet te veel poespas. 

Het verschil tussen een wijnkoelkast en bewaarkast

Een wijnkoelkast (wijnklimaatkast) heeft als functie om wijnen te kunnen bewaren op de ideale serveertemperatuur. Deze kast wordt ook wel serveerkast genoemd. De aroma’s kunnen zo tot hun recht komen. Het bereik van de temperatuur ligt meestal tussen de 7 en 18 graden. Ideaal als je veel wijn drinkt. Nadeel is dat niet alle modellen ingebouwd kunnen worden. Let hier dus op bij het aanschaffen ervan. Een bewaarkast gebruik je om wijnen te laten rijpen. Dit proces is vergelijkbaar met een wijnkelder. In een wijnbewaarkast kunnen wijnen vaak meerdere jaren liggen. Meestal heeft een bewaarkast een minder groot bereik dan een wijnkoelkast, gemiddeld 12 graden. Dit heeft te maken met dat dit de ideale bewaartemperatuur vaak is voor de meeste wijnen. Vaak heeft een bewaarkast ook geen transparante kleur deur om lichtinval te voorkomen. 

About

No Comments

Leave a Comment