Elektrisch rijden wordt steeds populairder

Je kan ze bijna niet meer wegdenken. De elektrische auto. Tegenwoordig heb je keuze in verschillende soorten en maten. Ze zijn bezig met een flinke opmars. Elektrische auto’s en laadpalen zijn steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar hoe werkt zo’n elektrische auto nou precies en wat zijn de mogelijkheden.

Je zou het misschien niet geloven, maar de eerste elektrische auto bestond al tussen 1832 en 1839. Robert Anderson maakte een koets aangedreven door elektrische energie uit batterijen. In 1888 werd officieel de eerste elektrische auto ter wereld gebouwd.

De werking van een elektrische auto

Een elektrische auto wordt aangedreven door een elektrische motor, in plaats van door een brandstofmotor. De energie komt uit de oplaadbare batterijen die zijn verbogen in de auto. Het is stilletjes als je de motor start, terwijl het interieur van de auto er eigenlijk precies hetzelfde uitziet. Het enige wat aan de buitenkant mist, is de uitlaat.

Het is vooral groen! Je zorgt zo goed voor het milieu en bespaart een hele hoop benzinekosten.

Onderscheid in elektrische auto’s

Het grootste onderscheid zit in de verbrandingsmotor. Een verschil in de aandrijving van de auto. Waar moet je dan precies aan denken bij een elektrische auto. Zijn er verschillende versies in merken? Er zijn vier hoofdtypen te beschrijven:

De volledig elektrische auto, de plug-in Hybrid, de Hybrid en de Range extender. Ze hebben gemeen dat er in alle vier de auto wel een groene manier van rijden in zit. Mocht je volledig voor groen gaan, kies dan voor een volledig elektrische auto. De Hybrid en de Range extender hebben een verbrandingsmotor waardoor er nog steeds CO2 vrijkomt. De geheel elektrische auto heeft dit niet.

Zelf een elektrische auto rijden

Je wilt graag zelf meer aan het milieu denken, alleen weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Je begint al bij het kiezen van een merk. zodra je daar over uit bent, kun je gaan kijken naar de verschillende prijsklassen. Geen zin om een auto te kopen? Bekijk dan eens een elektrische auto shortlease. Je betaalt slechts 4% bijtelling, beheert een All-inclusive contract en krijgt de laagste prijsgarantie.

Het is ook handig om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn met het plaatsen van een laadpaal. Veel gemeentes hebben openbare laadpalen. De ideale situatie zou natuurlijk een eigen laadpaal zijn. Zo weet je zeker dat je elke nacht je auto kan opladen.

Wil jij beter zijn voor het milieu en minder onderhoudskosten hebben? Dan heb jij je geschikte auto gevonden.

About

No Comments

Leave a Comment