loopbaan op zeer jonge leeftijd moeten beslissen

Als kleine jongen wist ik eigenlijk al wat ik wilde doen, ik wilde heel erg graag in de bouw. Helaas bleek ik niet geschikt door een vergroeiing in mijn rug. De arts vertelde mij dat ik mijn leven lang niet zwaar mag en kan tillen, om grote gevolgen te voorkomen. Mijn droom viel in duigen, ik kon namelijk niet wachten als 16-jarige jongen om de steigers in te klimmen.

 

 

Een zwart gat als gevolg

Het was al snel voor mij een zwart gat geworden, wat moest ik nu doen? Welke opleiding vond ik dan nog meer leuk, wat kon met mijn lichamelijke beperking? Moest ik wel een opleiding gaan volgen of kan ik werken zonder diploma? Wat kon ik dan worden, putje schepper? Ik wilde namelijk wel gewoon een goede baan uitoefenen en een baan waarbij ik niet de hele dag achter een bureau moest gaan zitten, daar had ik veel te veel energie voor. Ik kreeg een tip van mijn oom om eens te gaan kijken naar banen waar je kan werken zonder diploma. Dit zijn namelijk bedrijven die je maar al te graag opleiden. Zoals verkeersregelaar, beveiliging en dat soort banen. Het leek mij allemaal beter dan alleen maar achter een bureau te gaan zitten.

 

 

Het balletje begon snel te rollen

Voordat ik wist werd ik als inmiddels 17 jarige jongen uitgenodigd bij een groot bedrijf. Bij aankomst was het een gigantisch gebouw en ik kon niet eens de receptie vinden. Na een korte zoektocht werd ik opgehaald door een jonge man, die met mij ruim een uur heeft gepraat over wat ik leuk zou vinden om te doen en wat bij dit bedrijf mogelijk was. Ik gaf aan dat ik voor bijna alles open sta en ik vooral een actieve baan zou willen. Al snel besloten we om mij in te schrijven voor de opleiding verkeersregelaar, waarbij ik een aantal werken later al mijn examen zou hebben op de weg zelf. Doordat de opleiding zo kort was, kon ik ook sneller geld verdienen wat mij uiteraard erg interessant leek op deze leeftijd. Tijdens de opleiding kregen we overigens ook al een vergoeding hoor, maar lang niet zo veel als een volledig salaris. Na mijn opleiding ben ik begonnen als echte verkeersregelaar, inmiddels mag ik dit vak al 9 jaar uitoefenen. Iedere ochtend ga ik met plezier naar mijn werk, iedere dag is anders en lekker buiten. Ik zou nooit meer anders willen!

About

No Comments

Leave a Comment