Vakantie! Maar waar moeten we heen?

rondreis Japan

De schoolvakanties staan weer op het punt te beginnen. Elk jaar is het weer hét moment om met het hele gezin een paar weken op reis te gaan. de bestemming blijft echter elk jaar weer een onderwerp van discussie. Logisch, want iedereen heeft natuurlijk andere voorkeuren. Inmiddels ben ik ondertussen een heuse vakantie therapeut en heb ik de nodige tips en tricks om als gezin een vakantie waar iedereen gelukkig mee is te kiezen.

Verplaats je in het kind

Een van de dingen die ik het meest fout zie gaan bij het maken van vakantieplannen zijn ouders die totaal de behoefte van hun kinderen over het hoofd zien. Veelal bedoelen de ouders het goed, maar verliezen ze zich in hun eigen enthousiasme. En het is natuurlijk begrijpelijk dat je jouw kleintje zoveel mogelijk van de wereld wil laten zien, maar van twee weken lang cultuur snuiven in Tibet zullen de meeste jonge kinderen niet zo gelukkig worden. Daarnaast is het zonde, want behalve van foto’s zal je kind zich er weinig van herinneren. Mijn tip is dan ook, wacht met dit soort reizen tot ze ongeveer tien jaar zijn. Dit soort reizen zijn namelijk ongelofelijke ervaringen en het is dan toch het leukst om jouw kind het volledig op te zien nemen.

Maak compromissen

Natuurlijk is het ontzettend lastig wanneer een persoon graag all-inclusive in Turkije bruin wil bakken en de ander liever gaat kamperen in Scandinavië om dan tot een goede compromis te komen. Het helpt echter altijd om te kijken naar de categorie waar de vakantie invalt. Een all-inclusive reis draait om het luxe gevoel en eventjes compleet niks doen, terwijl het bij kamperen meestal om de vrijheid en rust gaat. In dit geval is het dan wellicht een idee om opzoek te gaan naar een vrijstaande villa in een minder toeristische plek. Het combineert rust en vrijheid met alle luxe die je maar kan bedenken. En wanneer het sluiten van een compromis niet werkt kan je natuurlijk altijd terug vallen op de meeste stemmen gelden. Deze methode heb ik dit jaar zelf toegepast en na een lange en bittere campagnestrijd viel de keus op een rondreis Japan. Een rondreis is natuurlijk al bijna een compromis op zich omdat je in een vakantie zoveel locaties bezoekt. Zo ben ik deze vakantie te vinden in onder andere Tokyo, Osaka en Nagasaki! Helaas moeten we nog een paar weekjes wachten, maar een ding is zeker, we kunnen niet wachten!

About

No Comments

Leave a Comment