Kamperen? Wist je dat dat helemaal niet zo moeilijk hoeft

Kamperen

Op de camping gaan staan of gaan kamperen heeft een dubbelzijdige reputatie. Aan de ene kant zijn er mensen die er bij zweren, en aan de andere kant zijn er mensen die het echt totaal niet willen. Ik schrijf deze blog omdat ik graag de mensen die een hekel hebben aan het kamperen wil overtuigen. Het is wel leuk! Zelf ben ik geen fan van naar de camping gaan, maar kamperen in een natuurgebied vind ik prachtig. En het hoeft heus niet ingewikkeld te zijn. Ik help je graag op weg om een keertje te gaan kamperen.

Je locatie

Om het jezelf eerst makkelijk te maken kun je van tevoren plannen waar je precies heen wilt en op een paar punten goed letten. Ga op zoek naar een locatie met vrije staplekken maar wel faciliteiten. Zorg dus dat er wel WCs zijn en een kraan, maar dat je wel je tent verder vrij kunt neerzetten. Om hiervoor inspiratie op te doen kun je contact opnemen met de scouting. Scouts zoeken namelijk altijd precies naar dit soort locaties, en hebben na jarenlang te hebben bestaan een netwerk opgebouwd van fijne locaties. Zo weten ze vast wat in de Ardennen, of gewoon in Nederland, of noem maar op. Overigens is het wel handig als de locatie dichtbij een supermarkt is zodat je makkelijk de boodschappen kunt doen.

Neem een vouwwagen tent mee

Een vouwwagen tent heeft veel voordelen. Je hebt nooit beestjes in je tent als je kiest voor een tent die 30 centimeter boven de grond zweeft. Bovendien is een vouwwagen tent heel snel opgezet, het kan echt binnen een paar minuten gedaan zijn. Het beste merk voor zulke tenten is Combi Camp vouwwagens. Dat is echt luxe kamperen. Met een vouwwagen van Combi Camp heb je het comfort van een caravan zonder de rompslomp die bij een caravan hoort.

Zorg voor een goed kookstel

Ook koken hoeft tijdens het kamperen helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt tegenwoordig hele mooie kookstelletjes kopen die alles makkelijk kunnen. Ze zijn zelfs makkelijker dan thuis koken soms. Je kunt van tevoren lekkere gerechten opzoeken die je makkelijk kunt maken. Het beste zijn eenpansgerechten, zoals paella. En als je een keertje geen zin hebt om te koken, ga je toch naar de snackbar of een restaurant in de buurt! Die zijn tegenwoordig overal niet meer weg te denken. Dan maak je het jezelf extra makkelijk.

About

No Comments

Leave a Comment