Mobility as a Service integrale dienstverlening voor personenvervoer

Mobility as a Service

De digitale ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart en lijken alsmaar verder te versnellen. Dit levert ons als mens ook een hoop gemak op. Eén van die ontwikkelingen die ons een enorme hoeveelheid gemak kan gaan brengen is Mobility as a Service. Deze term staat voor een integrale dienstverlening op het gebied van personenvervoer. Via een online platform geef je aan dat je van A naar B wil en vervolgens krijg je een advies hoe je dat op de meest efficiënte manier kunt doen. Hierna heb je ook de mogelijkheid om dit gelijk te boeken. Dit kan zeker een behoorlijke verandering teweeg brengen hoe wij ons vervoeren van A naar B. Lees er daarom meer over in dit blog.

Hoe werkt Mobility as a Service

De techniek voor Mobility as a Service is inmiddels ontwikkelt en zou zo ingezet kunnen worden. het wachten is nu nog even op de partijen die het eens moeten worden hoe ze gaan samenwerken. Hoe het werkt is dat er straks een online platform is waarin je kunt aangeven dat je van A naar B wil. Je krijgt vervolgens een advies hoe je dit het handigst kunt doen. Het unieke is dat hierin meer vervoersvormen samenkomen. Zo zou het zo kunnen zijn dat je het advies krijgt om eerst met de bus naar het station te gaan. Daar op de trein te stappen en bij het uitstappen een fiets of een auto kunt huren om bij je eindbestemming te komen. Waarna je de mogelijkheid hebt om al deze vervoersvormen direct te boeken. Dit levert enorm veel gemak op en wellicht de mogelijkheid om kosten te besparen op je vervoer. Het lijkt erop dat we daarmee voor een revolutionaire verandering staan van het personenvervoer. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat voor heel veel mensen geldt dat ze de auto kunnen laten staan en zelfs wegdoen.

Overige voordelen van Mobility as a Service

Als het zo is dat Mobility as a Service voor personen dermate veel voordelen oplevert dat ze de auto kunnen wegdoen, dan betekent dat er ook een enorm potentieel in zit voor ons milieu. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we het met veel minder auto’s af zouden kunnen. Naast het milieu betekent dat ook dat het weleens zou kunnen betekenen dat we veel minder files hebben. Ook een serieus probleem waar Mobility as a Service aan bij kan dragen.

About

No Comments

Leave a Comment