Warme kleuren: de beste kleurtips voor interieur design

Studie

Een aantal jaar geleden begon ik aan mijn studie economische wetenschappen. Het was een studie die mij belangrijk leek om een goede baan te krijgen en veel geld te verdienen. Maar al was ik op de middelbare school goede cijfers voor economie, het was een studie die ik al snel oersaai bleek te vinden. Daarom ben ik na een jaar van studie verandert en heb ik iets gekozen dat veel dichter bij mijn passie lag, namelijk interieur design. In de jaren erna heb ik niet alleen gewerkt als interieur designer maar ook veel geschreven en geadviseerd aan andere mensen. Van verfkleuren tot hanglampen, van stoelen tot kasten, ik weet de beste mix voor een geslaagde inrichting. In dit artikel bespreek ik een paar van mijn beste tips.

Ruimte creëren

Voordat je de kamer gaat inrichten zul je de kleuren moeten gaan kiezen voor je muren. Verschillende kleuren geven verschillende ruimtelijke effecten. Het kan ook de emotie die een woonkamer afgeeft beïnvloeden. Zo kan een woonkamer een warm geborgen gevoel of een vrij gevoel of als het mis gaat een beklemmend gevoel geven. Wanneer je een relatieve kleine woonkamer hebt zul je de muren kleuren willen geven die de woonkamer groter doen lijken. Om dit te doen kun je het beste je plafond een wat lichtere kleur geven. Lichte kleuren zijn sowieso goed voor een ruimtelijk gevoel. Neem ook hanglampen die niet al te groot zijn. Wanneer je de woonkamer lager wilt doen lijken als je bijvoorbeeld in een oud pakhuis woont is de beste keuze een donkerdere kleur voor je plafond.

Licht en donker

Het is ook mogelijk om hoge wanden als het ware te breken door gebruik te maken van horizontale kleurvlakken. Naast kleur kun je ook gebruik maken van hanglampen en staande lampen om een wat meer intieme sfeer te creëren in de woonkamer. Een van de meest gebruikte kleuren in woonkamers is wit. Het is een neutrale kleur stijlvol en elegant is. Desondanks zitten er ook nadelen aan wit als woonkamerkleur. Als er niet genoeg decor is om de woonkamer invulling te geven. Witte kleuren kunnen sneller vies worden, kies daarom een kwaliteitsverf die schoon te maken is. Witte wanden kunnen saai en onpersoonlijk lijken. Daarom is het beste idee om meer persoonlijkheid in de ruimte te brengen met decoratie en opvallende meubels.

Wanneer je een meer zuiders gevoel wilt creëren in je woonkamer kun je gebruik maken van meer aardtinten zoals zandkleuren. Wanneer je dergelijke kleuren gebruikt zijn witte of lichtkleurige meubelen de beste optie.

About

No Comments

Leave a Comment