Zo creëer je een ideale werkplek in huis

Ondanks dat het Coronavirus steeds bij minder mensen opduikt blijft het thuiswerken waarschijnlijk nog wel even een tijdje een hype. Vanaf 1 september verwachten veel werknemers hun personeel weer te kunnen ontvangen op kantoor maar sommige pleiten er echter voor dat hun werknemers gewoon lekker thuis blijven. Bij grotere bedrijven zoals Google en Twitter mag het personeel zelfs tot minimaal het einde van het jaar thuis blijven werken. Veel effectiever en efficiënter zeggen ze, zeker in onze online maatschappij. Zit je nou voorlopig nog even thuis? Dan wil je uiteraard wel een goede werkplek voor jezelf creëren. Daarom vertellen we je hier graag hoe je dat doet.

Kies de juiste ruimte

Ondanks dat het thuiswerken voor veel personen als prima wordt ervaren kan het soms ook best wel eens zorgen voor enige struggles. Zo ligt afleiding bijvoorbeeld heel makkelijk op de loer en zijn er soms huisgenoten die er nog wel eens voor kunnen zorgen dat je niet aan je werkzaamheden toe komt. Een eigen ruimte in huis waar je, je werkplek kunt creëren is dan wel zo fijn. Een plekje waar je niet wordt afgeleid en je, je kan focussen op je werkzaamheden. De logeerkamer of de zolder bijvoorbeeld zijn hiervoor ideale ruimtes.

Zorg voor goede bureaustoel

Waarschijnlijk ben je wel al voorzien wat een stoel maar de stoelen die de meeste mensen in huis hebben zijn vaak niet de meest ideale stoelen om de hele dag op door te brengen. De bureaustoel is niet voor niets in het leven geroepen. Als je voorlopig nog wel even thuis aan het werk bent zorg dan voor een goede stoel. Een bureaustoel is speciaal ontworpen om ons ook nog aan het eind van een lange werkdag comfort te bieden. De hele dag zitten is namelijk niet het meest ideale voor ons lichaam. Een bureaustoel kan al flink wat wonderen verrichten zodat jij na een dagje werken nog steeds topfit voelt.

Creëer voldoende licht

Die felle lampen op kantoor die zitten daar niks voor niks. Dat felle tl-licht zorgt ervoor dat we de hele dag alert blijven en onze ogen open kunnen houden. Dit licht leent zich nou niet bepaald voor een heerlijke powernap. Het licht in huis is daarentegen veel zachter en comfortabeler. Voor in huis natuurlijk fijn maar voor je werkplek misschien iets minder. Zorg daarom dat je voelde licht hebt op je werkplek. Lukt dit niet door middel van het natuurlijke licht? Schaf dan een goede bureaulamp of kamerlamp aan die dit licht wel afgeeft.

About

No Comments

Leave a Comment