Waterschade Macbook herstellen

Je hebt een Macbook, maar deze is helaas in aanraking gekomen met water. Dat is ontzettend vervelend natuurlijk. Je bent nu hard opzoek naar een oplossing en zoekt op het internet naar “waterschade Macbook herstellen”. Zoek niet verder! Je zult hier stap voor stap lezen wat je nu moet doen om ervoor te zorgen dat je weer snel gebruik kunt maken van jouw macbook.

Het stappenplan

Zet je laptop allereerst volledig uit en droog het af. Zo wordt binnenin zo min mogelijk beschadigd. Daarna is stap een eigenlijk dat je de laptop in dusdanige positie brengt dat het water er gemakkelijk uit kan lopen. Zo zorg je ervoor dat het meeste water zo snel mogelijk je laptop verlaat. Vervolgens zorg je voor vochtvreters om het vocht te onttrekken. Nu is het een kwestie van wachten tot je Macbook volledig droog is.

 

Je Macbook is nu droog, gefeliciteerd

En nu? Probeer de laptop aan te zetten. Indien er niks gebeurt dan is je laptop helaas kapot. Je zult hem dan moeten laten maken of je kunt een nieuwe aanschaffen. Als je laptop wel aangaat, is het belangrijk te controleren of alles nog naar behoren werkt. Functioneert niet alles meer zoals het zou moeten? Laat je Macbook dan maken. Als alles goed lijkt te werken, hou er dan rekening mee dat er op een later moment zich toch problemen kunnen voordoen. Doordat onderdelen langzaam aan het verroesten zijn bijvoorbeeld.

Wat je absoluut niet moet doen

Even een heel belangrijk statement: leg nooit, maar dan ook nooit een apparaat in de rijst! Het is een veelgehoorde mythe dat rijst kan werken tegen waterschade. Echter werkt het simpelweg niet omdat de rijst het vocht niet snel genoeg kan opnemen. De rijst beschadigt zelfs je apparatuur. Er kunnen namelijk stukjes rijst in het apparaat terechtkomen en dat is slecht voor je in dit geval Macbook.  

Zet dus altijd eerst de laptop uit en droog deze af. Dan zorg je ervoor dat het water makkelijk weg kan en vervolgens haal je het overige vocht weg met behulp van vochtvreters. Laat de laptop nu met rust totdat deze echt volledig droog is. Dan probeer je de laptop aan te zetten en bekijk je de schade. Eventueel laat je de Macbook repareren. Ga nooit aan de slag met rijst als vochtvreter aangezien het niet werkt en het de laptop alleen maar meer kan beschadigen. Dat is het belangrijkste uit deze tekst om te weten om de waterschade van je Macbook te herstellen.

About

No Comments

Leave a Comment