Tips bij het inrichten van een kleine badkamer

Een kleine badkamer. Er is niets ergs aan en kan zelfs nog sfeervoller en mooier worden dan een ruime badkamer. Grootte zegt helemaal niets. Toch is de uitdaging groter om je badkamer efficient in te delen als je rekening met houden met een kleine ruimte. Maar niets is onmogelijk! Het vergt wat meer creativiteit, maar maakt de uitdaging ook alleen maar leuker. Daarom heb ik wat tips op een rijtje voor je gezet die je wellicht helpen!

Lichte kleuren

Het gebruik maken van lichte kleuren is erg belangrijk bij een kleine badkamer. En niet alleen bij een kleine badkamer, maar bij elke kleine ruimte. Met lichte kleuren is het namelijk zo dat je ruimte groter lijkt. Daarnaast oogt het niet alleen groter, maar ook frisser. Het voordeel van lichte kleuren is ook dat je er minder snel op uitgekeken bent. Bij drukke printen en opvallende kleuren is het risico groter dan je het zat bent na een tijd. Om toch nog een beetje diepte en contrast in je badkamer te verwerken kan je de donkere kleuren beter toepassen op de badkamer accessoires. Denk aan je zeeppompjes, de kranen, handdoeken, badkamer matten, etc. Hier moet je zelf mee spelen wat past bij jouw smaak.

De vloer en de wanden

Ook hiervoor geldt: lichte kleuren. Vaak is de vloer van je badkamer van tegels en dat is ook van toepassing bij de wanden. Je hebt ontzettend veel keus in een tegel assortiment. Een tip is dus even naar de winkel gaan. Tegels aanschaffen via internet is altijd tricky. Zorg er ook voor dat je voor grote tegels kiest. Grote en simpele tegels zorgen er ook voor dat je ruimte groter lijkt. Matte grote tegels zijn het beste. Een glanzende tegel zorgt weer voor onrust.

Meubels

Meubels zijn in elke ruimte natuurlijk het meest belangrijke. Het is goed om van tevoren al na te denken over de indeling. Ook moet je met kleine ruimtes nou eenmaal prioriteiten stellen. Een douche én een bad is soms nou eenmaal niet mogelijk. Hoe ga j het doen met wastafels? Leef je alleen, dan is een wastafel natuurlijk voldoende. Woon je met een vriendin of je partner, is een dubbele wastafel een prioriteit. Zo moet je gaan spelen met je ruimte zodat je kan kiezen voor een dubbele wastafel. Het is natuurlijk wel een beetje een no-go om geen dubbele wastafel te hebben en samen boven één wastafel te hangen.

Er zijn nog ontzettend veel andere tips die je helpen bij het inrichten van jouw kleine badkamer. Wees creatief en zorg voor inspiratie!

About

No Comments

Leave a Comment