Mistgenerator, de nieuwste vorm van beveiliging

mistgenerator

Inbraak, het is een van onze grootste nachtmerries en daarmee bedoel ik ook de mensen met een eigen bedrijf. Inbraak in je eigen bedrijfspand is vaak totale onmacht en geef je een verschrikkelijk gevoel. Alles wat jij hebt opgebouwd wordt voor je gevoel van je afgenomen. Onrespectvol, dat is het enige woord wat deze daad omschrijft. Helaas krijgt 40 procent van alle ondernemers te maken met inbraak in hun bedrijfspand. Zeker de donkere wintermaanden bieden de ideale gelegenheid om toe te slaan. Toch kun je, je bedrijfspand zeer goed beveiligen. In dit blog lees je alles over de nieuwe vorm van beveiliging, een mistgenerator.

Voorkomen is beter dan genezen

Áls het lukt, is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Je hebt twee soorten inbrekers, gelegenheidsinbrekers en professionele inbrekers. Gelegenheidsinbrekers hebben eigenlijk geen specifiek doel en slaan alleen toe als de gelegenheid zich voordoet. Ze zoeken naar een afgelegen of donker terrein, openstaande ramen of oude gebouwen die makkelijk open te breken zijn. Zo’n 80 procent van de inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers. Deze groep kun je dus voorblijven als je ervoor zorgt dat je goede maatregelen treft.

Bij deze maatregelen mag je denken aan goede verlichting rondom het pand maar ook de toegangsweg(en). Ook goede sloten op deuren én ramen maken als een groot verschil of laat ’s avonds licht aan in het pand zodat het lijkt alsof er iemand is. Met alarmsystemen en beveiligingscamera’s ga je alweer een stapje verder. Het is een iets duurdere oplossing maar het houdt de inbrekers zeker op afstand

Een mistgenerator

De professionele inbrekers en de experts onder de gelegenheidsinbrekers laten zich echter niet zo makkelijk tegenhouden. Deze groep heeft een specifiek doel en heeft de inbraak dan ook vaak al helemaal doordacht. Alle tools zijn in huis en de vluchtroutes zijn al uitgestippeld. Zelfs een alarmsysteem of beveiligingscamera’s houden deze groep niet tegen. Gelukkig zijn niet alleen inbrekers slimmer geworden maar heeft er ook flinke innovatie plaatsgevonden op het gebied van beveiliging. De nieuwste vorm van beveiliging is mistbeveiliging. Een mistgenerator is een machine die binnen enkele seconde een flinke mistwolk creëert. Deze mistwolk zorgt ervoor dat objecten en zelfs mensen onzichtbaar worden. Het zicht van de inbrekers wordt volledig ontnomen, ze kunnen tot maar makkelijk 30 centimeter zien.

Met deze vorm van beveiliging zorg je ervoor dat je bedrijfspand beschermt is tegen iedere vorm van inbraak. Benieuwd of een mistgenerator iets voor jou bedrijfspand is? Er zijn verschillende specialisten die jouw graag vrijblijvend van informatie voorzien.

About

No Comments

Leave a Comment