Een goed, vitaal leven leiden is wel zo fijn

Hoe goed zorg jij voor jezelf? Let jij goed op wat je eet of denk je daar liever niet te veel over na? Sport jij dagelijks, wekelijks, alleen wanneer het jou uitkomt? Of heb je eigenlijk helemaal nooit zin om te gaan sporten? In wat voor staat is jouw lichaam? Ben jij bewust van je dagelijkse vitaminen? Slik jij voedingssupplementen zoals magnesium bij of zie je allemaal wel wat er met jouw lichaam gaat gebeuren? We krijgen maar één lichaam in ons hele leven. Hoe zuinig zijn we daar nu echt mee?
Magnesium

Liever genieten dan bewust

Sommige mensen zijn er heus wel bewust van dat ze misschien niet helemaal ideaal met hun lichaam omgaan, maar die hebben daar ook vrede mee. Zijn hebben liever plezier dan dat ze constant bezig zijn met de staat van hun lichaam en hun eetpatroon. Misschien hebben zij er niet zoveel moeite mee om misschien een paar jaartjes van hun leven op te geven als ze weten dat ze in ieder geval wel van deze jaren genieten. En dat is natuurlijk ook prima, en helemaal de keuze van ieder individu. Maar sommigen hebben niet eens door dat ze hun lichaam langzaam maar zeker kapot aan het maken zijn. Uiteraard is natuurlijke afbouw onvermijdelijk, maar je kunt nog steeds wel goed voor je lichaam zorgen.

Let op wat je eet

Eet jij bijvoorbeeld wel twee stuks fruit per dag? Eet jij er überhaupt wel twee per week? Sommige mensen zijn hier hartstikke mee bezig, terwijl anderen het misschien compleet vergeten. Ook al willen ze juist wel goed voor hun lichaam zorgen, het schiet er soms bij in. Soms kun je gewoon niet alles bijhouden in je hoofd. Dus als je dit soort dingen wel goed wilt doen, maar simpelweg constant vergeet, dan is het misschien een idee om reminders te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een timer op je smartphone, een briefje op de koelkast of een krabbel in de kalender. Wat jouw manier ook is, als je het maar zelf onthoudt.

Let jij op je vitaminen?

Er zijn schrikbarend weinig mensen die dagelijks genoeg vitaminen binnen krijgen zonder dat ze dat ook hoeven bij te vullen met bijvoorbeeld vitaminen, voedingssupplementen of poeders. Het is niet erg als jij niet alles dagelijks genoeg binnenkrijgt van jezelf. Maar je zou het wel kunnen bijvullen met wat voedingssupplementen. Misschien klinkt dat heel serieus allemaal, maar er zijn zat mensen die dit doen, en het is niet schadelijk ook. Het tegenovergestelde, zelfs. Als je goed voor je lichaam zorgt zul je het echt wel merken, probeer er maar eens bewuster op te letten. Vraag bijvoorbeeld eens aan je huisarts wat jij mogelijk kunt doen om net wat fitter in je vel te zitten.

About

No Comments

Leave a Comment