Examenstress? Dit kun je er tegen doen

examen

De stressvolle periode voor de eindexamenklassen van de middelbare school komen er weer aan. Iedereen weet dat een periode vol met toetsen (die je toekomst bepalen) een hoop stress kunnen geven. Juist dan is het belangrijk om zo rustig mogelijk te blijven en goed met de stress om te gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan denk je dan. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om deze stressvolle periode zo soepel mogelijk te laten verlopen. In deze blog behandelen we een paar van deze dingen, zodat ook jij met een gerust hart al je examens kunt gaan maken.

Voorbereiding neemt stress weg

Dit is een tip die algemeen bekend is. Als je een goede voorbereiding op je toetsen hebt , zal je er rustiger in staan. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de examens kun je examentraining gaan doen. Tijdens zo een examentraining ga je goed op de stof van een bepaald vak in. Waar je normaal dus zelf met een boek zou gaan zitten, krijg je nu extra begeleiding. Ga ver van tevoren opzoek naar de mogelijkheden voor het volgen van een examentraining. Zo ben je zeker van een plekje en ben je goed voorbereid

Slaap is altijd goed

Leren voor je toets is altijd goed, maar wat rust tussendoor is net zo belangrijk. Als je alleen maar informatie in je opneemt, wordt concentreren moeilijk. Slaap of in ieder geval rust zal je helpen om meer te onthouden. Na een pauze zal je namelijk meer verse stof kunnen onthouden. Ga op tijd naar bed tijdens de examenperiode, Zo ben je voldoende uitgerust als je jouw toetsen maakt en dat zorgt voor betere resultaten. Probeer een aantal weken van tevoren alvast met het oefenen van een slaapritme. Zo weet je zeker dat je van vermoeidheid geen last zal hebben.

Eten

Tijdens je examens is het belangrijk dat je goed geconcentreerd bent. Met behulp van een banaan kun jij je beter concentreren. Dit is dan ook het type fruit dat we je aanraden om te eten voor of tijdens je toets. Vaak mag je voor bij de toets ook iets te eten of te drinken meenemen. Let er wel op dat de verpakking niet erg kraakt of een vervelende geur heeft. Dit kan anderen namelijk afleiden. Eet en drink voldoende om te voorkomen dat je dorst of honger krijgt tijdens de toets. Je zou je hierom namelijk minder goed kunnen concentreren.

 

About

No Comments

Leave a Comment