Auto schade

Ruitschade auto, Ruitenwissers vervangen

Door het koude winterse weer van de laatste tijd komen er steeds meer auto ongelukken waarbij veel schade komt kijken. Door sneeuwval of ijzel wordt het wegdek erg glad. Hierdoor is de kans op uitglijden in een bocht of doorglijden op de weg met de auto erg groot. Je zou een aantal voorzorgsmaatregelen kunnen nemen waardoor je dit gevaar kan voorkomen.

Slipgevaar

Het meest voorkomende probleem op de weg is toch het slippen op de weg. De gemeente zal wel met zout strooien als er sneeuw of ijzel wordt verwacht, alleen dit is niet altijd genoeg. Vaak strooien ze alleen op grote doorgaande wegen maar juist niet op de kleine smalle wegen waar het ook erg glad kan worden. De remafstand wordt groter als het wegdek glad is waardoor je op tijd moet afremmen. Veel bestuurders zijn zich hier niet goed van bewust waardoor ze snel op andere auto’s knallen. Bijna de helft van alle ongelukken in de winter komt door het slippen. Dit kan met een paar kleine aanpassingen opgelost worden. Als eerst is het belangrijk dat er overal wordt gestrooid. Dus ook op de kleine wegen want daar kan ook een ongeluk gebeuren. Als tweede zouden ze het verplicht moeten maken dat iedereen op winterbanden gaat rijden in de winter. De winterbanden zorgen voor meer grip op de wegen waardoor er minder kans is op slippen. En als laatste is het belangrijk dat iedereen goed geïnformeerd wordt over de gladheid en de gevolgen die dat met zich mee brengt.

Ruitschade

Een ander groot probleem waardoor ongelukken ontstaan zijn beschadigingen op de ruiten, ofwel ruitschade auto. Door de vorst zullen autoruiten gaan bevriezen en is het lastig om deze weer goed te ontdooien. Door dat mensen vroeg naar hun werk moeten en snel de ruit willen ontdooien zullen ze meestal snel even gaan krabben. Hierdoor is de ruit nog niet volledig zichtbaar en zal je de weg niet goed kunnen zien, waardoor je snel op een andere auto knalt. Het vriezen heeft ook gevolgen voor de ruitenwissers. Deze kunnen daardoor ook mee bevriezen en daardoor sneller afbreken als je ze weer gaat gebruiken. Ruitenwissers vervangen is daarom belangrijk om regelmatig te doen om te voorkomen dat je de weg op gaat zonder ruitenwissers. Door opspattende steentjes kunnen ook je ruiten beschadigen. Je hebt al snel een klein sterretje in je ruit wat kan uitbreiden tot een grote scheur in je ruit. Dit kun je voorkomen door voldoende afstand op je voorligger te houden. En als je eenmaal een sterretje hebt is het verstandig om deze direct te laten repareren.

About

No Comments

Leave a Comment