Moeder zijn is een baan opzich!

Ik heb een super leuke baan. Elke ochtend ga ik met plezier naar mijn werk en dat kan niet iedereen zeggen. Daarom mag ik ook echt niet klagen. Maar toch heb ik wel iets wat ik kwijt wil. Want naast deze baan, die ik inmiddels al niet meer fulltime maar parttime heb, ben ik ook nog moeder. En het moeder zijn vind ik al een baan opzich! Je zou kunnen zeggen dat de mensen die moeder zijn en een baan hebben, eigenlijk twee banen hebben! Daarom wil ik deze blog wijden aan deze vrouwen. De sterke, drukke vrouwen die dag in dag uit zorgen voor hun kinderen en ook nog hun werk goed doen. Lieve vrouwen, in deze blog een paar tips voor jullie om het jezelf iets makkelijker te maken…

Blijf in balans

Het is belangrijk dat je een juiste balans kunt vinden. Je wil niet je werk verzuimen, maar ook niet je kinderen te weinig aandacht geven. Een juiste balans kan best wel moeilijk zijn. Ook zal het voor iedereen verschillend zijn wat de juiste balans precies is. Gun jezelf even de tijd om deze balans te vinden en raak niet gefrustreerd als je deze niet in een keer hebt gevonden. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven als je even uit balans bent. Vraag dan bijvoorbeeld of je man of zus even wat meer voor de kinderen wil zorgen, of dat je een dag vrij kan krijgen van je werk.

Hulpmiddelen

Ten tweede zijn er genoeg hulpmiddelen die het moeder zijn ietsje makkelijker kunnen maken. Een goed voorbeeld hiervan is een elektrische moederfiets. Want geloof me, elke dag de kinderen naar school fietsen (in mijn geval twee zitjes op de fiets) is niet niks. En het is ook niet lekker als je daarna al helemaal uitgeput op je werk komt. Daarnaast is het heerlijk om je kinderen af en toe met een iPad spelletje op de bank te zetten, dan zijn ze ook wel een uur zoet. Dus een iPad aanschaffen is het geld ook zeker wel waard. Tot slot vind ik bij kleine kinderen een babyfoon echt een uitvinding. Zo kun je al Netflix kijkend vanaf de bank je kids in de gaten houden. Bespaar op deze dingen dus alsjeblieft niet!

Gun jezelf vrije tijd en rust

Tot slot is je vrije tijd en rust heel belangrijk. Blijf denken aan jezelf! En laat ook zeker je hobby’s niet schieten voor werk of je kinderen. Het is ook voor hun veel gunstiger als jij lekker in je vel zit, en dit bereik je met hobby’s of sport. Je zult, als je voldoende rust hebt en voldoende je hobby’s uitoefent, veel beter blijven in het combineren van je kinderen en werk. De mensen om je heen hebben er namelijk niks aan als je ineens een burn-out hebt, of veel te moe bent om te presteren.

About

No Comments

Leave a Comment