De types motorverzekeringen en wat je vergoed krijgt

Je wil graag een motorverzekering afsluiten, maar welke dan? De standaard WA verzekering? Een WA+ verzekering? Of toch de all risk motorverzekering? Kom achter de eigenschappen van deze diverse soorten verzekeringen. Dan kan jij straks een weloverwogen keuze maken. Je kunt natuurlijk geen fatsoenlijke keuze maken op het moment dat jij niet eens weet wat de diverse verzekeringen inhouden. Daarom is het overzichtelijk gemaakt in deze tekst. Tijdens het lezen van dit artikel zul jij een perfect beeld krijgen van de verschillende verzekeringstypes. Wil jij alles weten over een motorverzekering afsluiten? Lees dan maar heel snel verder! Alle benodigde informatie op een rijtje.

De standaard WA verzekering

Het is verplicht minimaal op dit niveau verzekerd te zijn. Het is de goedkoopste verzekering, maar dit komt omdat je ook niet echt hoeft te rekenen op een vergoeding. Een ongeluk tussen jouw motor en een ander voertuig en is dit jouw schuld? Jouw verzekering dekt de schade aan het voertuig van de ander. Zelf hoef je er niet vanuit te gaan dat de schade aan jouw motor wordt vergoed. Dit is namelijk niet zo. Immers ben jij toch zelf degene die de schade heeft veroorzaakt? Deze kosten zul je dan ook volledig zelf moeten betalen.

Zo zit het met de WA+ verzekering

Hoe zit het eigenlijk met zaken als diefstal of een aanrijding met wild? Bij de normale WA verzekering moet je dan zeker niet zijn. De WA+ verzekering zal dit dan weer wel vergoeden. Echter hoef je nog altijd niet te verwachten dat je schade wordt betaald als het je eigen schuld is. Dit moet je nog altijd zelf betalen. Wel krijg je de motor dus onder andere vergoed als er sprake is van diefstal of iets dergelijks. Het is een stapje hoger en beter dan de normale WA verzekering, maar per maand betaal je dan vanzelfsprekend wel ietsjes meer.

Een all risk motorverzekering

Dan de allerlaatste soort motorverzekering: de all risk motorverzekering. Wat gebeurt er bij het motorverzekering afsluiten als je kiest voor deze optie? Bij de vorige verzekeringen las je dat schade aan je voertuig niet wordt vergoed als jij dit zelf hebt veroorzaakt. Bij een all risk motorverzekering zit dat anders. Die schade wordt bij dit type verzekering wél volledig vergoed. Verder heb je ook alle voordelen van de WA+ verzekering. Je bent dus ook gewoon vergoed tegen iets als diefstal. Een verzekering met alles erop en eraan. Dat is de all risk motorverzekering.

Je hebt kennis kunnen maken met de drie verschillende types morverzekeringen. Weet jij nu welke motorverzekering afsluiten het beste is in jouw situatie? Hopelijk heeft deze korte blog daar een beetje bij geholpen. Je weet nu in ieder geval wat de verschillende verzekeringen inhouden en wat je vergoed zult krijgen bij de verschillende soorten. Het is nu aan jou om te bepalen welke motorverzekering afsluiten het voordeligste gaat zijn voor je. Hoe luxer hoe duurder, maar is die luxe dan wel echt nodig? Dat is een afweging die je toch echt volledig zelf zal moeten maken.

About

No Comments

Leave a Comment