Behang gebruiken in je woning en kamers: Tips en Tricks

Behang is een geweldige manier om een ruimte een nieuwe look te geven. Of het nu gaat om een accentmuur, een hele kamer of zelfs een plafond, behang kan een geweldige manier zijn om een persoonlijk tintje toe te voegen aan je interieur. In deze blog bespreken we enkele tips en trucs voor het gebruik van behang in je woning en kamers.

Kies het juiste type behang

Er zijn verschillende soorten behang beschikbaar en het is belangrijk om het juiste type voor je ruimte te kiezen. Papieren behang is bijvoorbeeld een van de goedkoopste opties, maar kan gemakkelijk scheuren en is niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Vinylbehang is duurzamer en waterbestendig, waardoor het een goede keuze is voor keukens en badkamers. Textielbehang is een andere optie die een mooie textuur kan toevoegen aan je muren, maar het kan duurder zijn en kan niet goed tegen vocht. Je kan gemakkelijk goedkoop behang bestellen bij Bricoflor in allerlei verschillende soorten en kleuren. Vintage behang is bijvoorbeeld een populair soort behang voor een vintage stijl in je kamer. 

Bereid de muur voor

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat de muur schoon en glad is voordat je begint met behangen. Verwijder eventuele oude behangresten en vul gaten en scheuren op met vulmiddel. Zorg ervoor dat de muur volledig droog is voordat je begint met behangen.

Meet en snijd het behang op maat

Zorg ervoor dat je het behang op maat snijdt voordat je begint met behangen. Meet de hoogte van de muur en snijd het behang ongeveer 5 cm langer dan de muur. Houd er rekening mee dat je misschien iets meer nodig hebt als het patroon van het behang niet overeenkomt. Het is beter om te veel te hebben dan te weinig, dus snijd het behang niet te kort.

Breng de lijm aan

Nu je het behang op maat hebt gesneden, is het tijd om de lijm aan te brengen. Gebruik een behanglijm die geschikt is voor het type behang dat je hebt gekozen. Breng de lijm gelijkmatig aan op het behang met een behangborstel of roller. Laat de lijm ongeveer vijf minuten rusten voordat je het behang aan de muur plakt.

Behang aanbrengen

Het aanbrengen van het behang kan een uitdagend karwei zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Begin aan de bovenkant van de muur en werk naar beneden. Zorg ervoor dat het behang recht en glad is en strijk het glad met een behangborstel of roller. Verwijder eventuele luchtbellen of rimpels met een behangborstel.

About

No Comments

Leave a Comment