Een simpele maar stijlvolle tuin inrichten doe je zo!

Het mooie weer is weer aangebroken! Afgelopen weken hebben we er al even van mogen genieten maar ook aankomende maanden blijven de zon en de hoge temperaturen naar verwachting aanhouden. Daar komt ook nog is bij dat het bijna zomervakantie is en we dus volop van het mooie weer kunnen genieten. Ondanks dat we het Coronavirus inmiddels aardig in de hand hebben wordt ons nog steeds geadviseerd om rustig toe te werken naar het “nieuwe” normaal. Daar hoort ook bij dat we iets vaker thuis blijven dan we normaal gesproken deden. Gelukkig biedt de tuin uitkomsten maar is jouw tuin eigenlijk al zomer-ready? In dit blog een aantal tips over hoe je, je tuin simpel maar toch ook stijlvol kunt inrichten.

Kies voor eenvoud als basis

Less is more en ja, deze trend geldt nog steeds. Zorg ervoor dat je altijd een eenvoudige basis kiest, ook voor je tuin. Werk bijvoorbeeld met een gras(mat) of grote tegels in het midden van je tuin. Vanuit hieruit werk verder richting de hoeken. Van een hoek kan je bijvoorbeeld een zitgedeelte of loungehoek maken terwijl je de andere hoeken versierd met wat groen of een speelhoek maakt voor je kinderen. Probeer waar kan zoveel mogelijk te werken met natuurlijke materialen. Hout is bijvoorbeeld een prima materiaal voor in je tuin. Het is eenvoudig, heeft een mooie basic kleur en het is goed te bewerken. Zorg er uiteraard wel voor dat je het hout ook behandeld zodat je er weinig onderhoud aan hebt.

Koop onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen

Over onderhoudsvriendelijk gesproken, een onderhoudsvriendelijke tuinset is een must voor de tuin van 2020. Met een tuinset geef je, je tuin sfeer maar je hebt uiteraard geen zin om het iedere maand te behandelen omdat het materiaal anders bijvoorbeeld verkleurt door de zon. Met een onderhoudsvriendelijke tuinset heb je dit dus niet. Je zet de meubelen neer en dat is het. Je hebt er verder geen omkijken meer naar en kan de meubelen gewoon in de zon, regen of wind buiten laten staan. Zodra het tijd is tover je de kussen weer tevoorschijn en kan je weer volop gaan genieten.

Zorg voor goede verlichting

Zijn jullie vaak tot ’s avonds laat nog in de tuin te vinden? Dan mag goede buitenverlichting uiteraard niet ontbreken. Buitenverlichting heb je in verschillende soorten en maten maar waarschijnlijk ben je wel naar iets op zoek wat een beetje sfeer geeft. Bij Tuinmeubelland hebben ze een uitgebreid assortiment aan sfeerverlichting en andere tuinaccessoires die zorgen voor een stijlvolle uitstraling.

About

No Comments

Leave a Comment